Szülinapi bulit tervezni fejben jóval könnyebb, mint a gyakorlatban. Pláne a tökéletes bulit megszervezni, amire mindenki vágyik!

Akár saját születésnapodra tervezel összejövetelt, akár egy rokonodnak vagy barátodnak segítesz megtervezni az övét, ezek a kulcslépések segítenek a tökéletes buli megszervezésének útján.

  1. Költségvetés nélkül egy lépést sem!

A szervezést érdemes a költségkeret meghatározásával kezdened, mert ez a buli szinte minden részletét befolyásolja. Ha nem ez a nulladik lépés, előfordulhat, hogy menet közben kell változtatnod a parti témáján, a dekoráción, vagy akár a vendéglistán. 

Próbáld realisztikusan kezelni a költségvetést: nem kell óriásinak lennie, hiszen sok mindent te magad is el tudsz készíteni, például megsütheted te az ünnepelt tortáját, vagy DIY dekorációkkal dobhatod fel a helyszínt.

  1. Témával turbózd a hangulatot

Manapság egyre népszerűbbek a tematikus szülinapok, nem véletlenül, hiszen nagyon fel tudják dobni a társaság hangulatát! Ha saját magadnak szervezed a bulit, szerencséd van, hiszen kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabb témát. Ha valaki másnak szervezed a szülinapi összejövetelt (és nem szupertitkos meglepi-szülinapról beszélünk), érdemes az ünnepeltel konzultálnod, hogy minek is örülne igazán. 

Ezer és ezer ötletet találhatsz a neten a különféle témákkal kapcsolatban, például kerek évszám esetén lehet maga az évszám a központban, de szervezhetsz vintage teapartit, vagy akár egy 80-as évek inspirálta disco-szülinapot is. Bármit is válassz, akkor fog működni, ha következetesen ragaszkodsz hozzá: a választott témát próbáld meg beilleszteni a programba, az ételekbe-italokba, a dekorációba és a meghívókba is. 

Őszi kampány selfiemat, tükör, szelfigép

  1. Találd meg a tökéletes dátumot!

A megfelelő dátum kiválasztása bonyolult lehet, ezért próbálj minél hamarabb fix időpontot találni. A legjobb taktika, ha te magad választasz időpontot, és azt tudatod a meghívottakkal. Sajnos nem lehet mindenkinek megfelelni, mindig lesznek olyanok, akiknek nem alkalmas a kiválasztott időpont. Ezt némileg kivédheted azzal, ha jó előre választ dátumot, így időben bekerülhet a vendégek naptárába.

  1. Na de hol legyen a buli?

Az egyik legjobb választás a saját otthonod lehet – hiszen kívül-belül ismered. Ha nagy a költségkereted, és grandiózusabb születésnapot ünnepelsz, akár egy étterembe vagy szállodába is szervezheted az ünnepséget – így a mosogatás és a takarítás terhétől is megkíméled magad. Ha nincs lehetőséged otthon tartani a bulit, akár egy rokonodat vagy barátodat is megkérheted, hogy szervezheted-e hozzájuk a szülinapot.

  1. A vendég a lelke mindennek

Ha saját magadnak szervezel születésnapot, pontosan tudod, hogy kiket szeretnél meghívni. Ha azonban valaki más buliját tervezed, mindenképpen egyeztesd vele előzetesen a vendéglistát a sértődések elkerülése végett. Azt se feledd, hogy a vendégek száma a költségkeret meghatározásánál is fontos szempont.

  1. A meghívókról se feledkezz meg!

Manapság alábecsülik a személyre szóló meghívást, pedig ez is összetevője a tökéletes bulinak! Ha igazán biztosra szeretnél menni, készíts a parti témájához passzoló meghívót. Ha nincs téma, akkor is érdemes valami külön dizájnnal készülni. A meghívó lehet papír alapú, de akár online is, a lényeg, hogy tartalmazza a legfontosabb információkat: mikor és hol lesz a buli és hogy mivel készüljenek a vendégek (pl. dress code).

  1. Evés-ivás, dínom dánom

 Az éhes vendég nem fogja jól érezni magát, erre mindig gondolj! Nagyobb bulik esetén készülhetsz akár svédasztallal, hogy mindenki kedve szerint kiszolgálhassa magát akkor, amikor éppen megéhezik. Ebben az esetben a tálalásra sem lesz gondod. Ha nem is ebédre vagy vacsorára várod a vendégeket, mindenképp gondoskodj nassolni valóról. Ezek lehetnek apró szendvicsek, mártogatósok, vagy különféle ropogtatnivalók. 

+1 A tökéletes bulira mindenki emlékezni akar!

Mindenki szeretné megőrizni emlékezetében a számára kedves eseményeket, a buli szervezésénél erre is gondolj! Éppen ezért rendeld meg a Selfiematot, hogy maradandó emlékek születhessenek az ÉV BULIJÁRÓL!

Pont most fut egy őszi kampányunk, szóval ha szeretnél Selfiemat-ot a közelgő szülinapra, akkor csekkold az őszi akciónkat! 

Oszd meg másokkal is!